Altijd gelukkig? Kan dat echt?

Zielsgelukkig. Ik realiseer me dat dat waarschijnlijk heel cheesy klinkt. Maar dat is dan maar zo: er is geen beter woord wat kan uitdrukken hoe ik me altijd in de basis voel: zielsgelukkig.

Redenen om gelukkig te zijn

En ik heb genoeg reden om zielsgelukkig te zijn. Wanneer ik kan zingen, badderen, lezen, mindmappen, golfen. Wanneer ik wandel met mijn oppashond Fanny, knuffelen met mijn poezen Gatto en Toetje. En wanneer ik fietskampeer met mijn man. Of ga naaktzwemmen met een vriendin. Of ontroerd raakt door de schoonheid van mensen en de natuur. En zo is er nog veel meer dingen waar ik heel gelukkig van word.
Wat een rotstreek
En dan zijn er ook nog genoeg zaken waarvan je zou denken dat ze niet gelukkig maken. Mijn slechte bui. Boos zijn op iemand. Teleurgesteld zijn. Of bezorgd. Me niet gezien of gehoord voelen. Wrok. Ook die gevoelens ken ik en ervaar ik.

Onderstroom van de ziel
Wat er ook speelt aan zaken die je als 'positief' of 'negatief' zou kunnen labelen, ik kan gemakkelijk en snel en elk moment schakelen naar de binnenkant van mijn zijn, naar mijn ziel. En mijn ziel is gelukkig, zonnig, licht. Constant. No matter what. Als een ruime lichte kamer met bloemetjesbehang en veel ramen waar de zon naar binnen schijnt. Dit fijne inzicht kreeg ik tijdens een training Focussing van René Maas in 2012.

Hoe is het met jouw ziel?
Ik ben benieuwd of je dit verhaal of deze ervaring hierboven herkent. Ik lees of hoor het graag.

 

 

 

Laat een reactie achter