Vraagteken

Heb je alle (of veel) redenen om gelukkig te zijn?

Maar ben je toch vaak aan het piekeren en denken? 

Wil je beter weten hoe geluk werkt?

En hoe je je vaker goed kunt voelen? 

Ik help mensen om meer geluk toe te laten in hun leven: voluit leven en genieten van het leven wat er ook gebeurt. Ik gebruik hiervoor een eenvoudig model: de gelukscirkel, troetelnaam sinds vandaag: het gelukskompassie. Je kunt dit kompas op elke moment gebruiken om de weg te vinden naar meer vrijheid en dus geluk.

Geluk is een keuze! En de keuze is reuze. Echt.

Nu wil ik hier niet mee zeggen dat het leven maakbaar is en geluk dus ook. Nee, het leven solt met ons en brengt ons soms: verdriet, ziekte, ongeluk, trauma, verlies, afscheid, lock-down en nog meer 'narigheid'. Het geluk is dan ver te zoeken en je leeft in de overleef-stand: je over-leeft. (Hoe ga je daar mee om? Hoe doe je dat?)

En vaak solt het leven helmaal niet met je en zou je alle reden hebben om gelukkig te zijn en ... ben je dat niet. Want je leeft je leven alsof je het moet overleven. Door stress, overtuigingen, rationaliseren, verzet, weerstand, irritatie.

 

Hier ben ik zielsgelukkig aan het strand tijdens onze fietsvakantie. Zielsgelukkig zijn, is dat niet wat overdreven? Is geluk maakbaar dan? En al het ongeluk in de wereld dan?

Het leven is niet maakbaar maar ...

Natuurlijk denk ik niet dat het leven maakbaar is en dat je geluk af kunt dwingen. Zeker niet. In elk leven gebeuren heftige en verdrietige dingen die je zelf niet in de hand hebt zoals bijvoorbeeld ziekte, geweld, verdriet, armoede, misbruik. In dat soort gevallen doe je niet aan geluksonderzoek want je hebt alle tijd en energie nodig om te overleven en daarvoor te vechten. In welke modus leef jij?

Valkuil: in welke modus sta je echt?

Met mijn geluksonderzoek richt ik me op de mensen die in de leven modus staan: veel dingen in het leven zitten je mee. En toch... Toch leef je je leven als overlever. Want er is keuzestress, Sta je in de leven- of in de overlevenmodus? Er zijn tegenwoordig Veel mensen hebben geen redenen om in de overleven-stand te staan maar doen dat wel. Ze leven alsof het leven een strijd is met allerlei dingen om voor elkaar te krijgen: carriere, geluk, liefde, doelen, to-do-lijstjes, race tegen de klok. En zijn dan verbaasd dat er schuldgevoelens, angsten of paniekaanvallen zijn ... Of momenten van het ongelukkig voelen die je dan niet kunt uitstaan want waarom? Je hebt toch juist alles en alle redenen om zielsgelukkig te zijn?

Graag help ik je om meer in de leefstand te staan en je leven en geluk te onderzoeken. De tools die ik hiervoor gebruik zijn: n alle redenen om gelukkig te zijn.

 Tools

Tijd om naar buiten te treden met je verhaal.
Met je eigen website.
Waarbij je echt de klik maakt met je leukste klant.

Hoe pak je dat aan? Hoe kleur je dat in?
Hoe krijg je duidelijkheid in je aanbod?
Hoe bijzonder durf jij je jezelf neer te zetten?

Ik help je aan verfrissende content. Simpel. Duidelijk. Raak. 


Valkuil 1: kiezen

Voordat een klant voor jou kiest, moet je zelf wat keuzes maken. Of nou ja het hoeft niet. Maar als jij niet kiest, maak je het je klant ook moeilijk om te kiezen voor jou. Wat en wie wil je zijn? Welk probleem los je op? Wie is je leukste klant? Wat maakt jou het meest blij in je bedrijf?

Valkuil 1: juiste volgorde

Het is natuurlijk leuk om gelijk met een ontwerp en kleuren en foto's bezig te gaan. Een goede website begint niet met de verpakking maar met de inhoud. En met een logische structuur en routing. Daarna is het pas tijd voor de verpakking: het design van je website. Hoe gaat je website eruit zien.

 

Hulp gebruiken? 

Als jij serieuze plannen hebt met je website, dan help ik je graag op weg. Tijdens een gratis gesprek maken we een start. Vraag hieronder een gratis website strategie gesprek aan. 

Gerealiseerde websites
Marit van der Sleen 

Top of page