Disclaimer geluk

Geluk is een keuze. En de keuze is reuze. Nou, daar beweer ik nogal wat of niet. En daarom deze disclaimer. Of: lees deze bijsluiter.

Lees deze bijsluiter

Met mijn stelling zeg ik niet dat het leven maakbaar is, want dat is niet zo. Het leven solt met je, laat je leren, laat je groeien en brengt geluk én ongeluk. Ziekte, verlies en pijn. Van jezelf of je liefsten.

Het ongeluk in je leven maakt misschien dat je van de leef-stand in de overleef-stand moet. Dan is leven en genieten moeilijk. En lijkt geluk ver weg.

Is er een manier om op een 'gelukkige' of handige manier met ongeluk om te gaan? Ik denk dat dat zo is. En ik denk ook dat je op een 'ongelukkige' manier met ongeluk om kunt gaan. Of dat je ongelukkig of onhandig om kunt gaan met ongelukkige gedachten of buien. Dat kan anders! Gelukkig!

Soms is ongelukkig zijn nodig. Tuurlijk. En soms er ook veel onnodig ongeluk. Omdat we het latente geluk laten liggen, niet zien. Dat we vaak in de overleef-stand leven terwijl dat helemaal niet nodig is. En als iemand dat kan weten, dan ben ik het wel haha.

Uit mijn hoofd

Ik heb jaren in de overleef-stand geleefd. Als mensen mij vroegen, wat ik voelde, dan had ik geen idee. Want ik leefde uit mijn hoofd. En mijn lichaam was alleen een voertuig voor mijn wijze denkende hoofd ... Totdat ik - of was het mijn hoofd - overspannen raakte en mijn lijf het overnam.

Het lichaam liegt nooit

Ook mijn lichaam liegt niet. En sinds ik daar naar heb leren luisteren (met vallen en opstaan), vaar ik op het kompas van mijn lichaam. Die 'weet' dingen vaak eerder dan mijn hoofd iets weet. Super handig.

Geluksonderzoek

Zo zijn er nog veel meer simpele manieren die bijdragen tot een grotere gelukservaring. Je gewoon vaker goed voelen. Of met reden juist helemaal niet. Dat noem ik geluksonderzoek en dat is iets wat ik heel graag doe. En weet je wat het fijne is? Ik word er heel gelukkig van.

Hoe ga jij op een gelukkige manier met je ongeluk om?

Meer blogs

Geluk aan de deur

01 juli 2020 | 0

Blanco paddenstoelen ?!

23 juni 2020 | 0

Witruimte

17 juni 2020 | 0

Ik heb een nieuwe baan!

16 juni 2020 | 0

Een mooie vijver van tranen

15 juni 2020 | 0

Twee soorten eenzaamheid

06 april 2020 | 0

Hoodies in verwarring

03 april 2020 | 0

Neem een sandwich Hanneke!

18 maart 2020 | 0

Moodmapping in Dream School

11 maart 2020 | 0

Laat een reactie achter