De aap uit de mouw!

De laatste maanden kwam de aap uit de mouw. De trauma-aap. Wat maakte die aap me ongelukkig. Nu ik weer enig perspectief heb, durf ik er wat over te delen. Mijn moeder is in mei van dit jaar overleden. Daarna volgden er spannende dingen zoals de uitvaart en de afhandeling van de erfenis. Alles is nu achter de rug.
Eind goed, al goed zou je denken.

Maar het was net of mijn moeder me gekaapt had de laatste tijd. Met continu een kritische afkrakende stem in mijn hoofd. Waar ik tegen ging vechten. Waardoor de stem steeds feller werd. Op een bepaald moment was ik zelf zo'n beetje verdwenen in mijn hoofd en maakte mijn moeder compleet de dienst uit. Met haar geschreeuw. Met allemaal tegenstrijdige boodschappen. Precies zoals het vroeger thuis ook ging. Of nog erger. Heel heftig en zwaar. Innerlijke conflicten knetterden in mijn hoofd. Een moeder die boos en kritisch was en controle wilde, een Marit die wilde presteren om zich waardevol te voelen,

Ik ging me vrij waardeloos en depressief voelen door het geschreeuw van mijn moeder in mijn hoofd. Zo waardeloos dat ik ook geen zin had in andere mensen. Want die zaten natuurlijk ook niet op zo'n probleemgeval als ik te wachten. Mentale problemen zijn niet fijn voor andere mensen heb ik de afgelopen jaren gemerkt. En dat te merken was weer helemaal niet fijn voor mij. Dus dan zat er niets anders op dan toneel te spelen en mijn mentale problemen niet te benoemen. Ook daar had ik geen zin meer in. Dat had ik al zo lang gedaan. En ik kon het ook niet meer opbrengen trouwens. Moe. Eigenlijk wel een beetje levensmoe. Want leven met mijn moeder in mijn hoofd is geen leven, maar dat is overleven. Poeh.

 

Meer blogs

Geluk aan de deur

01 juli 2020 | 0

Blanco paddenstoelen ?!

23 juni 2020 | 0

Disclaimer geluk

17 juni 2020 | 0

Witruimte

17 juni 2020 | 0

Ik heb een nieuwe baan!

16 juni 2020 | 0

Een mooie vijver van tranen

15 juni 2020 | 0

Twee soorten eenzaamheid

06 april 2020 | 0

Hoodies in verwarring

03 april 2020 | 0

Moodmapping in Dream School

11 maart 2020 | 0

Laat een reactie achter