Niet alles is een wedstrijd Emma

Als geluksonderzoeker kijk ik graag naar het tv-programma Dream School: een stel jonge schoolverlaters worden door bekende Nederlands geïnspireerd om zichzelf te ontwikkelen.

Krijgen we geen winnaar dan?

In de tweede aflevering staat er een kookles op het programma. In tweetallen moet er gekookt worden. Dat gaat met de enige ups en downs en uiteindelijk presenteren de tweetallen hun baksel aan de koks docenten. De koks toonden zich erg tevreden. En dat was het. Maar volgens de studenten niet: er moest een winnaar komen. Toen de gastkoks aangaven dat ze het helemaal niet over een wedstrijd hadden gehad, nam student Emma daar geen genoegen mee en benoemde zichzelf als winnaar: "Ik was gewoon de beste al zeg ik het zelf. Het was gewoon een culinair hoogstandje!"

Wat boeiend om te zien dat alles tegenwoordig een wedstrijd moet zijn: wie is de beste? En wat goed dat dit doorbroken wordt op Dream School.

Klaar voor de strijd

Zonder wedstrijd is er trouwens al voldoende onderlinge strijd op Dream School in de vorm van irritaties. Vooral onder sommige dames is er de nodige strijd: linke soep met de angstaanjagende nagels van Celina en Emma. Je kunt maar liever uit hun handen o nee klauwen blijven ... Naast indrukwekkende nagels beschikt Emma trouwens ook over dito wimpers: wink, wink. Je leest het al ...

Niet alles is een wedstrijd Marit

Want ik betrap me er op dat ik er ook een beetje een wedstrijdje van maak als kijker. Wie heeft er potentie? Wie zal wat halen? Voor wie heb ik een zwak? En aan wie stoor ik me? En stoor ik me aan de persoon Emma of stoor ik me aan haar gedrag?

Het is geen wedstrijd maar een spiegel

Mooie spiegel is dit programma dus ook voor mij. Goede oefening in het waarnemen en het inclusief-denken en oordelen. Stoor ik me aan een persoon Emma of aan haar gedrag? Haha. En dat gaat me gelukkig iets beter af sinds kort. En dat komt dan misschien weer door de gekke wereld waarin we nu opeens zijn beland. Het is net of je vertraagd en met wat meer afstand en compassie naar de wereld kijkt. En droomt dat dit alles een droom zal zijn ... dream school.

Meer blogs

Geluk aan de deur

01 juli 2020 |

Blanco paddenstoelen ?!

23 juni 2020 |

Disclaimer geluk

17 juni 2020 |

Witruimte

17 juni 2020 |

Ik heb een nieuwe baan!

16 juni 2020 |

Een mooie vijver van tranen

15 juni 2020 |

Twee soorten eenzaamheid

06 april 2020 |

Hoodies in verwarring

03 april 2020 |

Moodmapping in Dream School

11 maart 2020 |

Meer blogs

Laat een reactie achter