IMG_9905

Over Marit

Ik help mensen die alle reden hebben gelukkig te zijn dat geluk weer makkelijk toe te laten in hun leven. Ik gebruik daarvoor creatieve technieken:

  • moodmapping
  • mindmapping
  • desiremaping
  • magische morgen

Ik noem mezelf geluksonderzoeker. En hier op deze pagina lees je hoe ik dat geworden ben.

IMG_9905

Over

Marit van der Sleen

Wat wil je later worden

Als kind wilde ik graag zendingsarts worden. Al vrij snel viel de zending eraf en wilde ik geneeskunde studeren. En stiekem was ik intussen kunstenaar: ik kwam op de wereld met een pak Stabilo-stiften in mijn ene hand en een schetsboek in mijn andere hand. Echt waar. Maar ja met tekenen, daar kon je geen boterham mee verdienen, was de opvatting thuis dus dat was geen optie. Geneeskunde ook niet, want ik had te weinig aanleg voor de exacte vakken helaas. Dus het werd een studie Bedrijfskunde en daarna leuk werk als accountmanager bedrijven bij diverse banken en marketingfuncties bij diverse dienstverleners. Met die functies had ik niet altijd helemaal mijn eigen rode (passie)draad te pakken maar ik was wel als een dolle aan het werk mijn perfectionisme uit te leven ... met als gevolg overspannenheid. En daarna opnieuw de vraag: wat wil ik worden?

drawing-47

Geluksonderzoeker

Ik ben van alles geweest en geworden inmiddels: accountmanager, marketeer, mindmapper, coach, trainer, ondernemerscoach, wildplukker, vrije marketingadviseur, websitebouwer en woningverhuurder. Maar bovenal ben ik uiteindelijk geworden: een ervaringsdeskundige geluksonderzoeker. Op zoek naar mijn eigen geluk in het leven. Want ik kreeg op jonge jaren veel kansen en geluk mee en toch ook per ongeluk behoorlijk wat ongeluk en ongelukkige beperkende overtuigingen. Zoals altijd maar vooral aardig zijn, geen ruzie maken, hard werken en niet zeuren, verstandig zijn en je hoofd erbij houden, de vuile was niet buiten hangen en graag  perfect zijn, alstublieft dank u wel. Pffff ...

"Je kunt niet altijd kiezen ,
wat er met je gebeurt,
maar je kunt altijd kiezen
hoe je je daarover voelt."
~ Danielle Laporte

Zielsgelukkig

Jarenlang heb ik mijn ongeluk onderzocht door middel van mindmapping, praktische filosofie, mediteren, psychotherapie, focussen, emotioneel lichaamswerk, coaching, NLP, familieopstellingen,  transactionele analyse, yoga, mantrazingen en dat heeft me uiteindelijk in de basis zielsgelukkig gemaakt: uit mijn hoofd en bij mijn gevoel.

Tijd voor wat slingers, dacht ik zo ...

Presentation - 18

Gebruik je verstand, volg je gevoel: moodmapping

Natuurlijk ben ik nog steeds heeeeeel verstandig. En met dat verstand neem ik mijn gevoelens en gedachten en verlangens bewust waar. En onderzoek ik mijn geluk. Of ongeluk als jou dat beter in de oren klinkt en je een beetje allergisch bent voor het woord geluk ...  En zo kun je niet dienende gedachten loslaten en je nog vaker goed voelen.

  • Zit jij veel in je hoofd, en wil je meer voelen en leven in plaats van overleven?
  • Denk of pieker je veel en voel je je daar schuldig over?
  • Heb je het idee dat het denken en je buien met je aan de haal gaan?
  • Heb je voor jezelf alle of veel redenen om gelukkig te zijn en irriteert het je dat je je vaak toch niet zo voelt? En kun je er geen vinger op leggen?

Herken je je zelf hierin? Kom en leer moodmappen!

Presentation - 1

Tool: mindmappen met je mood!

Moodmapping

Onderzoek en accepteer je bui
op een speelse kleurrijke manier
en voel je gelukkig en vrij!

pexels-photo-774866

Tool: mindmappen met je mood!

Moodmapping

Onderzoek en accepteer je bui
op een speelse kleurrijke manier
en voel je gelukkig en vrij!

pexels-photo-774866

Tool: mindmappen met je mood!

Moodmapping

Onderzoek en accepteer je bui op een speelse kleurrijke manier en voel je gelukkig en vrij! 

Presentation - 1

Tool: mindmappen met je mood!

Moodmapping

Onderzoek en accepteer je bui op een speelse kleurrijke manier en voel je gelukkig en vrij! 

Hoe wil jij je voelen?

Met moodmapping onderzoek je en erken je en accepteer je alle gedachten, buien, geluk of ongeluk. Hierdoor zul je ook een inzicht krijgen hoe je je eigenlijk wit en kunt voelen. En wat je diepst verlangde gevoelens zijn en wanneer je die ervaart. Hier zie je een paar eigen ervaringen die mijn diepst verlangde gevoelens geven:

37f139df-480b-47aa-95eb-086613069dac

Frutten (lekker niksen) bij de tent brengt mijn diepst verlangde gevoelens: ik voel me verbonden en overvloedig vrij.

Fietskamperen >

img_8453.jpg

Mindmappen en nieuwe dingen bedenken brengen me bij mijn verlangde gevoelens: ik voel me helder en kleurrijk creatief.

Papieren en stiften >

IMG_2255

Fanny is mijn goed humeur op pootjes en maakt dat ik me verbonden voel met de natuur en alles om me heen. En ik voel ontroering en overvloedige vrijheid

Lopen met Fanny >

"Ben je gelukkig?"
"Gelukkig niet!"
~ Jules Deelder

"Door te moodmappen merk ik in het dagelijks leven steeds beter waar ik energie van krijg en wat me energie kost. Daardoor kan ik betere keuzes maken hoe ik me goed voel."

— Anneke Liebe
Onderwijzer

"Moodmappen is een snelle manier om inzicht te krijgen in je bui en gedachten en het verlangen wat er achter zit." 

— Frank Bergkamp 
Ondernemer

"Loslaten wordt met Moodmappen vrij eenvoudig. Door je gedachten te erkennen en te accepteren, laat je alle weerstand los tegen wat is." 

— Marit van der Sleen 
Ondernemer

Meer creatieve inspirende ziesgelukkige tools:

Met deze tools help ik je graag. Dat kan ik n de vorm van een training, workshop of lezing of 1 op 1 coaching.

pexels-photo-774866

Mindmapping

Lees meer >

Mindmapping

Een mindmap is een kaart van je gedachten of ideeën. Een mindamp geeft overzicht en brengt creativiteit. 

pexels-photo-1166379

MagischeMorgen

Lees meer

MagischeMorgen

Start de dag met een positieve discipline op een magische manier. 

pexels-photo-774866

Desiremapping

Lees meer

Desiremapping

Hoe wil je je voelen? Wat zijn je verlangens? Leef je leven op basis van bezielde verlangens in plaats van to-do lijstjes en ego-doelen. 

Lees meer over leren moodmappen

Hoe wil ik me voelen?

Met mijn onderzoek help ik mensen zich bewuster te worden van hun gevoel en gedachten. En dat gevoel te onderzoeken en te accepteren. Al is dat soms helemaal geen fijn gevoel. Of zijn dat helemaal geen fijne gedachten. In het accepteren van alle gevoelens en gedachten en buien, lossen gevoelens als vanzelf op. Het effect hiervan is dat je je veel vaker in de basis rustig en vrij en  gelukkig voelt zoals ik. Dus dat je niet zegt: ik ben niet ongelukkig. Maar dat je oprecht zegt: ik ben gelukkig en voel me goed.

De term 'geluk' stuit op weerstand
Momenteel kun je in veel tijdschriften en artikelen juist veel weerstand lezen over onze drang naar geluk. Neem bijvoorbeeld het boek van xxxx  Moeten we dan altijd maar gelukkig zijn en geluk najagen? Nee zeker niet. Maar wat ik met geluk bedoel is: je goed voelen. Dus ik onderzoek geluk van alle kanten ook de minder positieve kanten zoals boosheid, verdriet, onzekerheid, rouw, piekeren, innerlijke criticus, schaamte, jaloezie etc.

Dus voor die mensen die problemen hebben met het woord 'geluk', wil ik mezelf ook: weerstand-onderzoeker noemen. Of ongeluk-onderzoeker. Klinkt ook wel boeiend en toepasselijk. Want voelen over dat wat er in je leven is en dat accepteren, is de sleutel naar geluk of naar je goed of beter voelen.

Je kent dat misschien wel: je hebt een slecht humeur zonder dat je weet waarom en dat niet uit kunt staan. Je wilt dit niet zijn en hebben maar je bent het wel. En hoe sterker je dit niet wilt zijn en verwerpt en in de weerstand schiet, des te sterker profileert het ongewenste gevoel zich ...  om gek van te worden toch? Gelukkig is daar een handige manier voor en die leer ik je graag. De centrale vraag is: hoe wil je je voelen?

 

 

 

Presentation - 18

"Ben je gelukkig?"
"Gelukkig niet!"
~
Jules Deelder

Foto van het boek hier

Wie ik intussen ben geworden: geluksonderzoeker

Hoe wil ik me voelen?  

Jarenlang heb ik mijn ongeluk onderzocht door middel van mindmapping, psychotherapie, praktische filosofie, mediteren, emotioneel lichaamswerk, coaching, NLP, familieopstellingen, focussing, transactionele analyse, yoga, mantrazingen en dat heeft me uiteindelijk in de basis zielsgelukkig gemaakt/ veranderd. Ik leef vanuit een basis zielsgelukkig gevoel. Ik laat me niet meer leiden door wat mijn hoofd vindt of wil (ik heb echt jarenlang vanuit mijn wijze hoofd geleefd) maar richt me veel meer op wat mijn gevoel zegt of verlangt.

 

Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd
Achteraf (en dat is altijd makkelijk praten) kan ik soms zelfs dankbaar zijn voor mijn ongelukkige jeugd! Het moet niet gekker worden ... 

 

Ik help mensen om
hun geluk en ongeluk te onderzoeken en
ervoor kiezen om zich goed te voelen

Ik help mensen
hun geluk te onderzoeken

IMG_0185

 

Over

Als geluksonderzoeker help ik denk-en-doel verslaafde mensen om hun verlangens in de ogen te kijken en zich vandaag en nu goed en zielsgelukkig te voelen

 

om hun geluk te onderzoeken en hun verlangens te leven: doelen in een leven waar je echt blij van wordt. 

 

meer vanuit het gevoel en het verlangen te leven met als resultaat een zielsgelukkig leven waarbij je die dingen doet die je echt leuk vindt. 

 

(onbewust) veel in hun hoofd zitten en in de automatische prestatie piloot (doelen nastreven waarvan je hoopt dat die je een goed gevoel geven) om bewust te leven vanuit wat ze echt willen: zich goed voelen en gelukkig zijn. Ik noem mezelf een geluksonderzoeker. En daarvoor bied ik diverse tools aan: mindmapping, moodmapping, desiremapping en magische-morgen. 

Ik help denk-zieke/verslaafde mensen / die veel in hun hoofd zitten om hun verlangen in de ogen te kijken en meer (alles) te voelen met als resultaat een goed en gelukkig en rustig basisgevoel : alles te voelen en zich goed te voelen: rustig echt gelukkig ( in plaats van gespannen niet-ongelukkig.) 

het leven meer in lijn te brengen met je werkelijke verlangens

En je te focussen op dingen die je echt gelukkig maken.

 

Ik leer denk-verslaafde mensen te leven vanuit bezielde verlangens in plaats vanuit mee-doen (ego) doelen met als resultaat een echt gelukkiger leven.

Ik help denk-verslaafde mensen om hun gevoelens als gids te gebruiken om over-all gelukkig te zijn. 

 

 

Hoe wil je je voelen?

Veel mensen leven op basis van de automatische presentatie piloot. We hebben doelen voor ogen en hopen dat we ons goed voelen als we die doelen bereikt hebben.

Stel, je bent dertig en je leeft in Amsterdam en je wilt (voelt de druk van) een eigen huis, een vaste baan en kinderen (en dus trouwen) net als de rest van je vrienden. De vraag is nu: waarom verlang je naar wat je verlangt? Het antwoord zou moeten zijn: om me goed te voelen, natuurlijk. Maar misschien verlang je dit ook omdat ... het voor je gevoel zo hoort. Huisje, boompje, beestje. Niks mis met deze doelen als het maar voorkomt vanuit verlangen en niet vanuit externe ego-doelen of eer

 

eerbewijs. Als je heel eerlijk bent: ligt je focus bij je doelen op gelukkig zijn? Of ligt het op niet-ongelukkig zijn?

Kijk je verlangen in de ogen !

En daar help ik je graag bij. En ik heb daar een vanuit mijn creatieve achtergrond handige tools voor ontwikkeld. En zo komt mijn creatieve kleurrijke kant uiteindelijk toch heel goed van pas nu. En heb ik de roadmap naar geluk gemaakt met de volgende onderdelen/stappen:  Mindmapping: krijg helderheid en overzicht over ideeën en gedachten en verlangens. Moodmapping: gebruik je gevoelens en buien als gids (onderzoek je mood) en krijg inzicht in je verlangen. Desiremapping: kijk je verlangen in de ogen en leef vanuit je diepst verlangde gevoelens: weet hoe je je wilt voelen en zorg er dan voor dat je deze gevoelens meer kunt creëren in je eigen leven. Magische-morgen: start de dag zielsgelukkig met deze positieve discipline. 

 

 

Poesje Moesje
Frank en ik
Fietsvakantie

Mindmapping

Write a line or two elaborating the service you've mentioned above. Keep is short and simple!

Moodmapping

Breng je mood in kaart en onderzoek die en kijk wat dat oplevert! 

shake-confetti-wrap-5

Desiremapipng

Write a line or two elaborating the service you've mentioned above. Keep is short and simple!

Miracle Morning Marit

Start je dag met een positief ritueel en bereik je zielsgeluk!

image_59.png

Flower Seeding

An attractive and short line describing the heading you mentioned above.

image_52.png

Line Rack

An attractive and short line describing the heading you mentioned above.

image_53.png

Fertilization

An attractive and short line describing the heading you mentioned above.

image_54.png

Decompost

An attractive and short line describing the heading you mentioned above.

Not quite sure yet?

Why not visit our contact page, we would love to chat with you!