IMG_9905

Over

Moodmapping
is bedacht door
Marit van der Sleen:
geluksonderzoeker

IMG_9905
Presentation - 18

Gebruik je verstand en volg je gevoel
met moodmapping!

Moodmapping is bedacht door
Marit van der Sleen
Geluksonderzoeker

Hoe werd ik geluksonderzoeker, moodmapper

Als kind wilde ik graag zendingsarts worden. Al vrij snel viel de zending eraf en wilde ik geneeskunde studeren. En stiekem was ik intussen kunstenaar: ik kwam op de wereld met een pak Stabilo-stiften in mijn ene hand en een schetsboek in mijn andere hand. Echt waar. Maar ja met tekenen, daar kon je geen boterham mee verdienen, was de opvatting thuis dus dat was geen optie. Geneeskunde ook niet, want ik had te weinig aanleg voor de exacte vakken helaas. Dus het werd een studie Bedrijfskunde en daarna leuk werk als accountmanager bedrijven bij diverse banken en marketingfuncties bij diverse dienstverleners. Met die functies had ik niet altijd helemaal mijn eigen rode (passie)draad te pakken maar ik was wel als een dolle aan het werk mijn perfectionisme uit te leven ... met als gevolg overspannenheid. En daarna opnieuw de vraag: wat wil ik worden?

drawing-47

Wat wil ik worden?

Ik ben van alles geweest en geworden inmiddels: accountmanager, marketeer, mindmapper, coach, trainer, ondernemerscoach, wildplukker, vrije marketingadviseur, websitebouwer en woningverhuurder. Maar bovenal ben ik uiteindelijk geworden: een ervaringsdeskundige geluksonderzoeker. Op zoek naar mijn eigen geluk in het leven. Want ik kreeg op jonge jaren veel kansen en geluk mee en toch ook per ongeluk behoorlijk wat ongeluk en ongelukkige beperkende overtuigingen. Zoals altijd maar vooral aardig zijn, geen ruzie maken, hard werken en niet zeuren, slecht en goed, verstandig zijn en je hoofd erbij houden, de vuile was niet buiten hangen, niet praten over je gevoelens en graag perfect zijn, alstublieft dank u wel. En dat met mijn gevoelige aard. Pfff ...

TegeltjewijsheidJanGabriels

Wat ik uiteindelijk werd: zielsgelukkig

Jarenlang heb ik mijn ongeluk onderzocht door middel van: mindmapping, praktische filosofie, mediteren, psychotherapie, focussen, emotioneel lichaamswerk, coaching, NLP, familieopstellingen,  transactionele analyse en yoga en dat heeft me uiteindelijk in de basis zielsgelukkig gemaakt: uit mijn hoofd en bij mijn gevoel. En gelukkig kunnen zijn in het ongelukkig zijn. Kan dat? Ja. Nu.

Presentation - 18

"Ben je gelukkig?"
"Gelukkig niet!"

~Jules Deelder

Moodmapping: gebruik je verstand, volg je gevoel

Natuurlijk ben ik nog steeds heeeeeel nuchter en verstandig. En met dat verstand neem ik mijn gevoelens en gedachten en verlangens bewust waar. En onderzoek ik mijn geluk. Of mijn ongeluk als je misschien een beetje allergisch bent voor het woord geluk ... Voor mij zijn het twee kanten van dezelfde medaille. Mijn onderzoek noem ik moodmapping want je maakt als het ware een kaart van je bui of gedachten en daar laat je wat magische vragen op los.

Presentation - 1

Onderzoek en accepteer je bui
op een speelse en kleurrijke manier
en ... laat los!

  • Zit jij veel in je hoofd, en wil je meer voelen en leven in plaats van overleven?
  • Denk of pieker je veel en voel je je daar schuldig over?
  • Wil je meer in het nu leven in plaats van in gister of morgen?
  • Heb je het idee dat het denken en je buien met je aan de haal gaan?
  • Heb je voor jezelf alle of veel redenen om gelukkig te zijn en irriteert het je dat je je vaak toch niet zo voelt? En kun je er geen vinger op leggen?

Met moodmaping onderzoek je op een makkelijke, snelle en speelse manier je (beperkende) buien en gedachten
en kun je ze loslaten (als je dat wilt).
Het enige wat je nodig hebt is papier en kleurtjes en enkele van mijn magische vragen tijdens een persoonlijke telefonische sessie of workshop.

Presentation - 1

Je kunt niet altijd kiezen
wat er met je gebeurt, 
maar je kunt altijd kiezen
hoe je je daarover voelt."

~Danielle Laporte

Hoe wil jij je voelen?

Met moodmapping kun je beperkende gedachten loslaten. Of verruimende gedachten juist verankeren. En je onderzoek maakt je ook duidelijk hoe je graag wilt voelen. En wat je diepst verlangde gevoelens zijn. En wanneer je die kunt ervaren bijvoorbeeld:

37f139df-480b-47aa-95eb-086613069dac

Frutten (lekker niksen) bij de tent brengt mijn diepst verlangde gevoelens: ik voel me verbonden en ik voel overvloedige vrijheid.

Frutten bij de tent >

IMG_3029 2

Tekenen, mindmappen en nieuwe dingen bedenken brengen me bij mijn verlangde gevoelens: ik voel me helder en kleurrijk creatief.

Tekenen en mindmappen >

IMG_2255

Fanny is mijn goed humeur op pootjes en maakt dat ik me verbonden voel met de natuur en alles om me heen. En ik voel ontroering en overvloedige vrijheid

Lopen met Fanny >

agnesbakker

"Tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst Tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst teskt tekst tekst tekst tekst tekst tekst teskt tekst."

Naam
functie

agnesbakker

"Ik weet in het dagelijks leven steeds beter waar ik energie van krijg en wat me energie kost. Door moodmapping kan ik betere keuzes maken hoe ik me goed voel."

Naam Achternaam
functie

Meer creatieve inspirende ziesgelukkige tools:

Mindmapping

Mindmapping

Lees meer >

Mindmapping

Maak een kaart van je gedachten en ideeën . Een mindamp geeft overzicht en creativiteit naar het idee van Tony Buzan. 

MagischeMorgen

Magische Morgen

Lees meer >

Magische Morgen

Start de dag met een positieve discipline op een magische manier. Gebaseer op Miracle Morning van Hal Elrod.

Schermafbeelding 2020-02-27 om 12.39.34

Desiremapping

Lees meer >

Desiremapping

Plan je met to-do lijstjes en ego-doelen? Of kijk je je verlangen in de ogen? Hoe wil je je voelen? Naar een idee van Daniela Laporte.

Vragen of aanmelden?

Bekijk de agenda of bezoek de contactpagina.
Ik hoor graag van je.