Spiegelogie

naar het idee van Willem de Ridder

Spiegelogie

naar het idee van Willem de Ridder

Spiegelolie is in de jaren '70 bedacht door Willem de Ridder. Hij bedacht de inhoud en het fanclubspel waar hij graag en bezielend over schrijft en spreekt. Zo schreef hij in xxx het Handboek Spiegelogie en bedacht hij het fanclubspel. Maar wat is spiegelogie eigenlijk? En wat is het fanclubspel?

Spiegelolie: wat je zegt en ziet ben je zelf

Alles en iedereen in je omgeving is een spiegel. Je kijkt eigenlijk voortdurend naar je zelf. Dit is het principe van spiegelolie. Eigenlijk kun je een ander niet zien. Je ziet alleen in de ander wat je herkent uit jezelf. Vraag maar eens aan tien verschillende mensen wat voor indruk je op hen maakt! De kans is groot dat je tien verschillende antwoorden krijgt.

Niemand kan voor jou denken of voelen. En de rest van de tekst.

 

 

pexels-photo-1166379

Oefenen in een fanclub

Je kunt het Handboek Spiegelogie lezen en dat is een begin. En als dat je aanspreekt en je wilt spiegelolie leren toepassen in je leven, dan is het aansluiten bij of zelf oprichten van een fanclub een goed idee.

Een fanclub is een groepje mensen waarin de leden fans zijn van elkaar en elkaar onvoorwaardelijk steunen. Deze zaken oefenen we door samen het fanclubspel te spelen. Dit is een spel met diverse oefeningen. Meestal komt de fanclub op een wekelijkse vaste avond bij elkaar bijvoorbeeld van 20.00 uur tot 21.30 uur. Maar dat kan natuurlijk ook op een ochtend of middag zijn. En ook de frequentie kun je zelf aanpassen.

Door het spelen van het fanclubspel, oefen je in het steunen van elkaar en jezelf. En je leert de principes van spiegelogie toe te passen waardoor je er ook in je dagelijkse leven plezier van hebt.

 

pexels-photo-1166379
Writing
%
Headline Creation
%
User Experience
%
Marketing
%

Overzicht van fanclubs in Nederland

Hieronder vind je een overzicht van fanclubs in Nederland op alfabetische volgorde van plaatsnaam. Wil je informatie over of kennismaken met de fanclub, neem dan contact op met de contactpersoon. Staat jouw fanclub hier nog niet bij of wil je graag een wijziging doorgeven, gebruik daarvoor de formulieren onder het overzicht.

Plaats Contactpersoon Contact
Leeuwarden Geesje Dam PM via Facebook
Meppel Anneke Liebe London
Zwolle Simon van Veen New York

Overzicht van fanclubs in Nederland en België

"Lacinia neque platea ipsum amet est odio aenean id quisque."

— KELLY MURRY
ACME Inc.

"Aliquam congue lacinia turpis proin sit nulla mattis semper."

— JEREMY LARSON
ACME Inc.

"Fermentum habitasse tempor sit et rhoncus, a morbi ultrices!"

— ERIC HART
ACME Inc.