Ik heb een nieuwe baan!

.Vandaag ben ik met een nieuwe baan begonnen: geluksonderzoeker. Eigenlijk ben ik het al een hele tijd maar deed ik het uit hobby of uit liefhebberij haha. Maar nu heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Heb ik besloten vandaag. Hoe mooi is dat?

Ik ben part-time met deze nieuwe baan begonnen: twee vaste uren per dag maar ben er eigenlijk full-time mee bezig zelfs 's nachts en dat is prima. Want het voelt niet als werken.

Wat doe ik als geluksonderzoeker

Tijdens de officiële vaste twee uren per dag werk ik volgens een vast stramien. Het stramien is ook het enige vaste wat er is tijdens mijn werk. Ik installeer me met een stapel lege vellen papier, Stabilostiften en lekker koffie en water. Dan zet ik zachte muziek op (Pianon in the back van Spotify). En dan ben ik helemaal klaar voor mijn werk!

Hoe werkt geluksonderzoek?

Ik zit met een leeg vel papier voor me. En een blok tijd van twee uren. Met niets. Met geluksonderzoek. Niets. Leegte. Ik kijk in mezelf. Wat ervaar ik? Ik zie een berg dingen liggen die ik vandaag moet doen voor klanten of voor mezelf. Dank je wel hoofd voor het herinneren aan deze taken. Maar ik laat die berg even links liggen. Thanks but thanks. En dan is er weer het witte vel papier. Ik kijk wat zich aandient. Wat roert zich in mijn ziel? En dat laten stromen. Schrijven. Tekenen. Ruimte geven aan Stromen. Nieuwe dingen laten ontstaan.

Misschien klinkt dit nog wat vaag. Laat ik het onderzoek van vandaag beschrijven.

Vandaag concreet

Vanmorgen keek ik naar binnen. Er zat er onrust in mijn lichaam. En angst. Dat geef ik eerst een plek op het papier: ik teken een kasteel. Dat is de plek waar mijn ziel wil zijn, het fijn heeft. Vanmorgen tekende ik het kasteel van de geluksonderzoeker dus van mezelf. Ik kijk en voel daarna of ik daar kan zijn. Of naar toe kan reizen naar dat kasteel. Soms verschijnen er draken op mijn weg: bekende stemmetjes die kritiek hebben of angstig zijn: "Geluksonderzoeker, heb je wéér wat nieuws bedacht? En nu? En wat ga je concreet aanbieden dan? Wat kun je er mee? En hoe moet dat nu verder? Komt dat wel goed?"

Soms zitten er ook oordelen op deze draken. Dat ik denk: bah, daar heb je ze weer. Nee! Wegwezen!

Daarna onderzoek ik de draken en hun teksten en de oordelen. Kijk ze in de ogen. En dan veranderen ze: op papier komt er van alles tot leven. en laat ik het gebeuren. Ik doe verslag in woorden en tekeningen.

En vandaag rolde deze blog eruit. En het inzicht dat ik een nieuwe baan heb! En dat ook wil delen.

En betaalt dat geluksonderzoek nog een beetje?

Ja, want het betaalt zich uit in oneindig veel vertrouwen, creativiteit, tekeningen, teksten, inzicht, flow en overgave. Het betaalt zich nog niet uit in geld, maar daar vertrouw ik ook wel op. Het komt er allemaal aan. Op de eigen tijd. Eerst maar eens zien dat ik hier mijn proeftijd doorkom hahaha ...

 

Voor deze nieuwe werkwijze ben ik geinspireerd door de 12-daagse online training van Ellen de Dreu "The journey of the hero" naar een idee van Joseph Campbell. De training en de reis werd geleid door Ellen die zelf op dat moment notabene in lockdown zat in Spanje. Dat kan allemaal. Enorme reizen maken in je geest. Fijn. Zoals mijn favoriete componist Verdi het laat zingen in de opera Nabucco: Va pensiero sull'ali dorate. Vlieg gedachte, op gouden vleugels.

Va pensiero sull'ali dorate.

- Slavenkoor uit Opera Nabucco van Verdi

Meer blogs

Geluk aan de deur

01 juli 2020 | 0

Blanco paddenstoelen ?!

23 juni 2020 | 0

Disclaimer geluk

17 juni 2020 | 0

Witruimte

17 juni 2020 | 0

Een mooie vijver van tranen

15 juni 2020 | 0

Twee soorten eenzaamheid

06 april 2020 | 0

Hoodies in verwarring

03 april 2020 | 0

Neem een sandwich Hanneke!

18 maart 2020 | 0

Moodmapping in Dream School

11 maart 2020 | 0

Laat een reactie achter